søndag 26. juli 2009

Kokegrop, Lammelår

Etter å ha blitt inspirert av TV programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", hvor en guttegjeng stekte julebord maten i en hjemmelaget kokegrop, måtte vi bare prøve dette.

Lammestek på 3,5kg med tilbehør :-)


Magnus & Morten fikk æren av å grave gropa.
Vi fyrte med ved oppi gropa i ca 2 timer før den var klar.


Lammesteka og havsaltbakte poteter ble plassert godt nede i de varme steinene, og herligheten ble dekket til med stein og torv.



Så var det bare å vente...

Spenningen var til å ta og føle på når gropa ble åpnet etter 2 timer


Kjøtt og poteter var helt perfekt stekt, det var så godt at vi glemte å fotografere bordet...
Tilbehør:
  • Nypoteter med skall, bakt med mengder av havsalt i folie oppi kokegropa
  • Rattatouille - se bilde. Oppskrift fra boka til Bent Stiansen, helt sjukt godt.
Forrett: Kantarell risotto ala Magnus & Marthe
Dessert: Hjemmelaget mørk sjokoladekake (Modda Toro..)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det der så kjempegøy ut!
Kikk innom bloggen min for en liten overraskelse til deg:-)
Ha en fortsatt fin sommer:-)
Klem Hege.

Margrethes hus og hage sa...

Det så kjempegodt ut! Selvom jeg er glad jeg slipper å lage mat på den måten hver dag :)

Hilsen Margrethe

fru Dyregod sa...

Så spennende måte å lage mat på! Jeg har ikke sett programmet: Forer man ei grop i bakken med steiner før man fyrer opp, slik at steinene blir varme? Jeg antar steinene som skal ligge oppå maten også må ha ligget i bålet..?

Lindas hus sa...

Hei!Å der skulle jeg gjerne ha vært!Lam er jo så utrolig godt!Det er en liten ting hos meg til deg på bloggen min:D

Min stil sa...

Morsomt, og så så det jo utrolig godt ut også.
Klæm til deg.
:) Susanne

Myhome sa...

Så morsomt og spennende!
Ser kjempegodt ut!
Ha en fin dag!
Klem Anita

A Seaside House sa...

Spennende prosjekt, det så iallefall veldig godt ut! Måtte bare si at jeg likte veldig godt alle de innbygde løsningene du viste lenger nede på i en post her, vi vil også prøve å få til litt slikt når vi bygger. Ha en finfin dag videre:)

Balke gård sa...

Å...Jeg er så sulten nå...Så det programmet og syntes det så så ksoleig ut, gutta lagde eget julebord,-bra!!! Takk for at vi fikk delta i det, selv om min middag ble katastrofe i forhold til dette:-) Klem