tirsdag 11. august 2009

Downlights/UplightsDownlights og Uplights kan brukes i mange ulike sammenhenger, og dersom det gjøres riktig, kan denne typen belysning benyttes i de fleste stilarter både ute og inne.
Skal man benytte downlights, kan man få en effektiv belysning ved å felle disse inn i taket langs veggene i rommet. Med unntak av bad, kjøkken og hall bør downlights aldri plasseres midt i taket, men holdes langs veggene.
Har du feks. en stue med hjørneløsning, bør du dele belysning inn i flere soner. Ved å benytte flere dimmere kan du ha forskjellige lysstyrker uavhengig av hvilken sone man oppholder seg i.
Benytter man en del av stuen til lesekrok, kan du med downlight og en dimmer tilpasse belysningen til interiøret på en stemningsfull måte. Husk leselys!

For å få god nok belysning av detaljer er det best å benytte justerbare downlight som kan skråstilles. Da kan man oppnå en flott effekt mot bilder på veggen eller andre detaljer i rommet.
Personlig sverger jeg til 12V og ikke 230V - dette fordi 12V pærene gir et varmere lys. 230V kan godt benyttes ute i gesimskasser osv.
Husk:
  • Downlights plasseres 30-80cm fra vegg, avhengig av tilt og om det er opptrukket lyskilde. Dersom downlights plasseres foran overskap på kjøkken/bad, gjelder skapfront som vegg - dvs avstand beregnes fra skapfront og ikke veggen bak.
  • Aldri downlights i yttertak (med mindre det er tilfredstillende lufting og isolasjon over)
  • Aldri plassere downlights så man får lysstrålen rett i hodet i oppholdsrom


6 kommentarer:

-Kamilla- sa...

Så flotte de var de "innebygde" kasse downlights'ene, det kunne jeg tenkt meg. -Med tilt jah! Også de i den hyllen da, så stilfullt! Me like!
*Sensommerklem*
-Kamilla-

Karna sa...

Jeg har lyst på nedfelte lys i terrassen og i trappen ute jeg da....men det blir nok ikke i år heller....Lekkert er det iallefall!

Nina i Paradiset sa...

Hei!
vet ikke hvem som har bakt ostemuffins, men sulten som jeg er så hørtes det innmari godt ut! :)

Hemmet Är Min Borg sa...

å så mysigt med den fina belysningen
kram

Lotta sa...

Hei!Så fin blogg du har..følger deg på min vei... :)

Ostemuffins:

De har jeg prøvd:

http://lottashimmelrom.blogspot.com/2009/07/hallais-lrdagkveld.html

Ralfefarfars sin oppskrift

http://ralfefarfarsparadis.blogspot.com/2009/07/superenkle-ostemuffins.html

Nattaklem

Anonym sa...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看