Bjørkebekkhaugen

"Hytta vår"
Det blir litt pretansiøst å kalle dette hytte - jeg ser den. Vi bodde på Bjørkebekkhaugen i over 10 år før vi flyttet til Halden, derfor er nok dette mer hus enn en hytte..
Bjørkebekkhaugen er et nedlagt småbruk fra 1880 - Fraskilt fra Holmegil hovedgård i Aremark i 1905 for kr 1,-
Vi overtok i 1998, da var huset i god teknisk stand, men veldig umoderne. Nevner i fleng: Brune husmorvinduer, foldedører i plast, innerdører i brun folie, lyse blått badekar, benkeplate i linolium...
De første 3 årene hadde vi ikke innlagt vann på kjøkkenet, så vi vasket opp i balje i badekaret :-)

Den store ombygningene startet i 2000, da begynte vi hele prosessen med å flytte trappa opp til 2. etg fra gangen og inn i stua, slik at vi fikk større bad med inngang fra gangen. I samme periode fikk vi dratt nytt vann og avløp til kjøkkenet og fikk installert oppvaskkum og oppvaskmaskin.
Etter det har vi tatt et og et rom, og ført huset tilbake til opprinnelig stil med paneler, åpent tømmer og hvite tregulv.
I 2004 fikk vi nytt tak med "hund" på soverommet. Deretter rev vi ut hele loftet og fikk full takhøyde (og vel så det..) i 2 etg. 2 etg var til å begynne med kun 2 soverom og en masse boder - i dag er det 3 soverom, stue og et romslig bad.

Dessverre så er ikke eiendommen i vår eie lenger...