torsdag 25. februar 2010

Spotter og skråtak..

Som de fleste vet, skal man være veldig forsiktig med downlights i yttertak. Grunnen er at downlightene avgir varme, og i tillegg er det veldig mye slurv ved tetting ut mot fuktsperren. Det er mye råteskader som følge av feilmontert downlights.
Det er kun når innertaket er foret ned ekstra i forhold til standard isolasjon, eller ved bruk av LED som man kan anbefale denne formen for belysning direkte i yttertak.
En annen utfordring er skråtak - I Norge finnes det mange halvannen etg. hus med bad i 2. etg.
Mange velger å bygge seg en kasse slik at toppen av skråtaket blir flatt og man kan trygt felle inn belysning i den. Hos oss hadde vi ikke lyst til å stjele av høyden i rommet, og fant derfor disse smarte spottene som egner seg for montering på veggen isteden.Disse spottene er fra Nordesign, har frostet glass og er 12V halogen.
7 kommentarer:

Line fra huset på landet sa...

Helt genialt! og utrolig kult. Fikk litt Hollywood-følelse jeg nå. Wow. Lekkert!

lillelise sa...

Hei!
Så fint det ble! Lurt tips... Fikk litt skrekken for innfelte down-lights da jeg så hvordan hobbysnekkeren som eide huset mitt før meg hadde gjort det... Men gjort på riktig måte er det kjempelekkert!
Ha en fortsatt fin fin kveld

Emmas utsikt sa...

Nei det var nytt for meg. Vi som akkurat satt spoter i taket oppe. Men vi har jo iof et loft ovenpå det hele. Jaja, gjort er gjort.

Uansett, vi installerte spoter som går å rikte, slik at de likevel lyser rett ned og ikke skrått.

Og alt blev gjort av aoutorisert elektriker, så jeg tror vi kan sove trygt.

:)

Anonym sa...

Den problematikken har vi absolutt vært innom her ja. Med lydhimling ble det kun wire-belysning som ble løsninga her....men ser jo nå at din løsning kunne vært et alternativ på badet. Flott måte å løse belysninga på badet på samtidig som det var dekorativt.

Et hus i en hage sa...

Ja tiden går fremover!! Stadig nye ting som er tilpasset de fleste!! Masse spotter å velge i nå i forhold til få år siden!! Det er jo så flott hos dere som tidliger nevnt!! Gleder meg til å se resultatet!!
Ha en fantastisk helg

Anonym sa...

SMART:-)
Ha en fin helg Camilla:-)
Klem,Hege.

kristin marine sa...

Kjempe fin blogg du har. Masse fint av informasjon og inspirasjon og hente her. Belysning har så mye å si for et rom og stemningen. Men igjen veldig vanskelig. Takk for gode råd:)