tirsdag 27. oktober 2009

Lavtbyggende stikkontakter

Hei og hopp!
Jeg får ofte spørsmål om elektrisk materiell, spesielt brytere og stikkontakter. Jeg har flere eldre innlegg om dette, men en oppfriskning skader vel ingen :-)
Nedenfor lister jeg de tre mest vanlige stikkontaktene, og hva man må huske på når man velger dem.
Elko standard; Dette er den mest vanlige typen stikkontakt, og blir levert i nybygg og til restaurering dersom ikke annet er avtalt.
Denne er jordet, har barnesikring, og den bygger 2,3cm ut fra veggen. Krever kun enkel veggboks (den røde dingsen på bildet..).

Elko lavtbyggende; Denne ser veldig lik ut som elko standard, men bygger mindre ut fra veggen. Denne er også jordet, har barnesikring og bygger kun 0,9cm ut fra veggen. OBS! Krever 1,5 veggboks. (Den hvite dingsen med røde tupper..)
Elko plus; Denne serien er designet av Norske Hareide designmill for Elko, og er bare dritlekker... Den er veldig rett i linjene, og blir derfor veldig diskret.
Denne er også jordet, har barnesikring og bygger kun 1,1cm ut fra veggen. OBS! Krever 1,5 veggboks. (Den hvite dingsen med røde tupper..)
Elko plus fås også i sølv og sort.
Grunnen til at vi ofte anbefaler lavtbyggende stikk, er fordi det er er penere selvfølgelig.. og at det er mye enklere å møblere rundt.
En standard stikk bygger 2,3cm ut fra veggen - og det er ofte mer enn hva gulvlisten bygger. Da blir det vanskelig å sette møbler pent foran om stikkontakten ikke er i bruk. Er stikken lavtbyggende, ruver den ikke mer enn gulvlisten, så da "forsvinner" den bak møbelet.

2 kommentarer:

Husdraumen/Anita sa...

Nummer to er min favoritt, og den har eg sikra at vi får i huset;)
Mindre støv er mitt hovudargument;D

Smil frå Anita

Anne (Moseplassen) sa...

Hei, jeg har sendt deg en epost som svar på spørsmålet ditt om trekolonnersblogg :)