søndag 2. august 2009

Kakkelovn


Kakkelovner er noe av det vakreste jeg vet. Den brune kakkelovnen på bildet ovenfor, står på kjøkkenet vårt i Villa Solbraa, og er original fra 1895. I fjor fikk vi dessverre fyringsforbud i den fordi det hadde løsnet et par steiner innvendig.
Vi har ikke råd til å restaurere den nå, men den skal få lov til å stå som et møbel til vi en dag har mulighet til å restaurere den slik den fortjener. Det tragiske er at det i dag faktisk er rimeligere å kjøpe ny enn å restaurere de gamle.
De 5 hvite kakkelovnene på bildene ovenfor kommer fra "Cronspisen", og koster fra ca 30.000-50.000.
Fordeler med kakkelovn:
Rent-brennende Forbrennings- og virkningsgrad på ca 90 %
Gir 50 % billigere oppvarming i forhold til elektrisk fyring.
Lav overflatetemperatur gir ingen forbrenning av luftstøv (pyrolyse)
Langbølget varme gir lun og behagelig effekt 2 timers fyring gir opptil 24 timers varme
Vakkert monument som skal pryde ditt hjem hele året og i generasjoner
Moderne kakkelovner gir peiseffekt med kakkelovnens suverene egenskaper.

En kakkelovn er en investering som er bygget for å vare og pryde i ca. 100 år!
Tekst: Kakkelovnsmakeriet
Foto: Cronspisen

13 kommentarer:

Fru Luna sa...

Så trist at dere ikke kan ta den i bruk. Kipt at det er billigere å kjøpe ny enn å restaurere den gamle, det høres ikke helt riktig ut i mitt hode.
Ha en flott søndag! Klem

S & E sa...

Å den var utrolig flott. Så bra at dere vil vente med å restaurerer den enn å kjøpe ny - selv om de nye også er fine. Hvis man først kaster ut får man det dessverre ikke tilbake.

Hilde Heimdal sa...

åååå kunne jeg bare fått en sånn kakkelovn sukk... :)

Home By Virginia sa...

Ja kakkelovn står høyt på ønskelisten når det blir husbygging/Kjøpe gammelt på oss engang... :)
*Drømme Drømme*

Ha en fin uke...!!!

*Klem*

ralfefarfars paradis sa...

Ja til kakkelovn;) Skulle veldig gjerne hatt en selv- men kanskje en vakker dag;) Utrolig at det er så dyrt å få restaurert en ovn..men det blir vel etterhvert. Kosleig at du vil være med på konkurranse. Slik linker du;) DU må være pålogget, inne hos meg høyreklikker du på bildet og velger lagre som. Inne på din blogg klikker du øverst der det står tilpass (utforming) Så velger du legg til gadget fra kolonnen til høyre, da kommer det opp flere valgmuligheter- velg legg til bilde, så laster du opp bilde- og skriver inn min adr:http//www.ralfefarfarsparadis.blogspot.com i koblingsfeltet, lagrer og plasser linken der du vil ha den ( den blir automatisk lagt øverst- men det er bare å ommøblere;) Håper d uskjønte forklaringen min;)

My home is my Castle sa...

jeg elsker kakkelovner og har alltid ønsket meg en selv. Om jeg får det eller ikke, får tiden vise ;)
Synd deres ikke brukes for den var virkelig flott !!! men en dag....... ;)

Klem,Kari

Bestemor Drillo sa...

Hei og takk for koselig kommentar! Jeg bor også i Bjørkebekk. Flott blogg du har ! Kommer nok innom her igjen.

Myhome sa...

Nydelig kakkelovn dere har!
Et flott møbel med vakre detaljer!
Håper dere en dag får mulighet til å ordne den:)
Har alltid ønsket meg en kakkelovn:)
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Åå, så fine kakkelovner du viser frem.... har alltid hatt lyst til en sånn i mitt hjem. Den prisen du har funnet -er det inkludert montering? Har alltid trodd at montering er så inmari dyrt... sånn at det kan kanskje lønne seg å restaurere alikevel? Eller?

Fin blogg du har!

Balke gård sa...

Nydelig er den, jeg har selv lyst på en slik flott en!! Skvetter opp hver gang jeg leser Villa SOlbraa (mitt etternavn er Solbraa;-)

Ang paviljongen, jeg ahr tegnet den selv. Men om du googler på paviljong eller pergola og bilder, kommer det opp mange. det er veldig enkelt, altså! Lykke til, tak over hodet er supert;-)

Klem

-Kamilla- sa...

Heia!
Nydelige kakkelovner, og de holder så godt på varmen (Jeg er veldig glad i varme på vinteren) Kunne gjerne ha tenkt meg en, men da hadde vell mannen i huset evakuert siden jeg er så hard på fyringa ;-)

Koselig at du har lagt deg til som følger hos meg, men jeg oppdaget nå at den linker til den gamle bloggen min som nå er slettet :-(
Det enkleste er vell bare å slette den gamle og legge meg til på nytt? Du har en nydelig blogg, legger deg til på blogglisten min for hit kommer jeg gjerne igjen :-)
*Sommerklem*
-Kamilla-

LIVS LYST sa...

Heldigvis er den nydelig til pynt også!!

Hilsen Liv

Husfrua sa...

Den var flott. Har nettopp fått meg en kakkelovn fra polarovn , men har ikke rukket å prøvd den enda. http://nr14.wordpress.com/husets-historie/kakkelovn-med-bakerovn/